tirsdag den 28. december 2010

Risengrød der ikke brænder på

Jeg har indtil nu været nødsaget til at bruge minutris, når jeg ville lave risengrød. Jeg er den type der kan få risengrød til at brænde på inde i sengen. Minutris kan også godt bruges hvis man en dag har travlt, men rigtige grødris smager altså bare mere... æhm... rigtigt.

Her er en opskrift på risengrød, der er så nem, at selv jeg ikke får den brændt på.

1 liter vand (fra elkedlen)
3 dl grødris
1½ tsk salt

Bringes i kog

Kom ½ liter koldt vand ved, og skru ned på næstlaveste blus. Skal ikke koges op igen. Lad stå under låg i ca. en time. Kom 2 spsk sukker og 2½ dl fløde i og rør godt rundt.

Spises med en smørklat i midten og et godt drys kanelsukker.



Man kan jo vælge at lave rigeligt, og bruge resten til klatkager eller risalamande.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar