mandag den 10. december 2012

Lauras hjemmelavede "nutella"

Som lovet kommer her min opskrift på hjemmelavet nutella. Den er supergod som værtindegave eller på nybagte boller til en lækker morgenmad.

Mængde: ca 2,5 sennepsglas ;)
200 g god chokolade (gerne mørk)
400 g blød nougat
1/4 l piskefløde
30 g sukker
lidt vanilie
evt. 100 g fint hakkede ristede hasselnødder
75 g usaltet smør (saltet kan også bruges)

Hak chokoladen meget fint og kom det i en skål. Bring piskefløde, sukker og vanilie i kog i en gryde. Rør i væsken med en dejskraber. Hæld langsomt den varme mælk over den fint hakkede chokolade og rør med små runde bevægelser i midten af massen, indtil kernen bliver elastisk og glansfuld. Tilsæt smørret og nougaten i små stykker, når chokoladen er smeltet og blandingen er homogen. Hvis du kan lide nødder, så prøv at tilsætte 100 gram fint hakkede ristede hasselnødder. Tag et piskeris el. en stavblender og pisk kraftigt i blandingen i ét minut. Hæld den på glas og lad den stå og sætte sig ved stuetemperatur. Smørepålægget opbevares derefter i køleskab.

Tip: Hvis massen er blevet for fast til at smøre ud, efter den har stået på køl, kan man næste gang, man laver en portion, tilsætte 2-3 spsk vindruekerneolie.


Har ikke nogen billeder af det, men det kan være at Charlotte lægger et billede på sin blog. Ved hun lige har lavet en portion. Besøg  Charlottes køkken der er en masse gode opskrifter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar