onsdag den 21. marts 2012

Morgenmadsklatter

I et forsøg på at finde noget alternativt at spise til morgenmad fandt jeg på at lave disse morgenmadsklatter. De er sunde, grove, mættende og ikke mindst velsmagende. Det er en mellemting mellem amerikanske pandekager og klatkager. De er ikke dessertagtige, så lad være med at sælge dem til ungerne som pandekager, så bliver de bare skuffede  ;-)

De blev lavet uden mål og vægt, så opskriften er med ca mål.

Morgenmadsklatter
Til 4 personer

2 æg
1 dl rugmel
1 tsk bagepulver (kan måske udelades)
3 dl havregryn
1,5 dl kolde kogte ris
1 spsk sukker (kan evt etstattes af en moset banan)
1 knivspids salt
1/2 tsk kardemomme
evt lidt citronskal
Mælk til konsistensen er passende (se første billede)

Steges i små klatter på panden ved middel varme.
Serveres med creme fraiche med lidt vanillesukker i og frisk frugt eller marmelade.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar